Freelance CRO-specialist Sander Volbeda

Hallo daar! Mijn naam is Sander. Ben jij op zoek naar een freelance conversie optimalisatie (CRO) specialist? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Sander Volbeda and Wolf

In het kort

 1. Geboren in 1991 in Harlingen en vader van twee jongens (Wolf & Luca).
 2. Houdt ervan om zelf te sporten, Formule 1 te kijken en te bouwen aan mijn eigen CRO SaaS product.
 3. Werkt op afstand voor (inter)nationale merken vanuit Groningen.
 4. Heeft al meer dan 500 experimenten uitgevoerd.
 5. Oprichter van CRO-tool.com
 6. UX (User Experience), Design en Front-end (HTML, CSS/SCSS, JavaScript)
 7. Stack: Analytics, Tag Manager, Optimize/VWO

Publicaties

Misschien ben je mij wel eens tegengekomen in de online wereld. Ik ben te gast geweest in meerdere podcasts en daarnaast actief op LinkedIn.


Designing Behaviour (Engels) – The Impact of Psychology on CRO


Marketing done Right – Alle psychologie voor CRO op één plek


CRO Café – Psychologie zoekmachine/database om psychologische gerichte hypothesis te schrijven

Waarom conversie optimalisatie?

Het korte antwoord op deze vraag is heel simpel: Ik was het beu dat mensen hun mening gaven. Laat ik dat even verder uitleggen.

Conversie optimalisatie is data gedreven. Daar houd ik van. Men kan nu nog steeds een mening hebben natuurlijk, maar ik kan daar de data tegenover zetten. Ik kan nu zeggen: “Hé, laten we een experiment doen. Dat zal ons laten zien wat onze potentiële klanten leuker vinden!”

In plaats van je complete website te vernieuwen, kun je ook conversie optimalisatie doen. Dit zorgt voor een hoger conversiepercentage en dus minder conversieverlies.

Alle veranderingen aan de website die je doet, worden nu eerst getest. Je verandert nu alleen nog iets aan je website, als dit wordt bevestigd als een goede stap door je bezoekers. Hierdoor gaat je conversie omhoog in plaats van omlaag.

Hoe het allemaal begon …

Ruim 20 jaar geleden ben ik al begonnen met ontwerpen. Ik maakte elke dag handtekening afbeeldingen (zoiets als e-mailhandtekeningen, maar dan voor op forums). Vanaf dat moment wist ik wat ik ging doen. Toch?

Nee, helaas. Nog niet helemaal. Na mijn middelbare school te hebben afgerond heb ik eerst een studie horeca afgerond. Ik heb hier ontzettend veel geleerd, ook veel soft-skills. Maar dit was niet waar mijn hart ligt. Ik ben hierna verder gegaan met de studie Communicatie en Multimedia Design. Schouderklopje voor mijzelf voor het afronden van deze opleiding!

Na twee studies te hebben afgerond werd het pas echt interessant. Mijn ambitie was het altijd om een baan te krijgen bij merken als Coca-Cola en Nike. Dat ging niet door. In plaats daarvan ging ik aan de slag als front-end developer. 

Blijf bij me, we zijn nog niet bij het einde.

Werkervaring

Hoewel het misschien niet een rechte weg was hoe ik op het pad van CRO ben gekomen, komt alles uiteindelijk wel samen. Iedere stap heeft mij dichter bij CRO gebracht, ook al had ik het toen misschien niet altijd door.

Banen

 • 2015 – Catawiki – Junior Graphic Designer (during my study)
 • 2016 – Nordique – Font-end Development
  2016 – Started Freelancing as a side hustle
 • 2017 – Jobs & Media Group – UX Designer
 • 2019 – Parkos – CRO Specialist
  2019 – Side-project CRO tool opgerichtFounded CRO tool (Side project)
 • 2020 – Buro Staal – CRO Specialist
 • 2021 – Full-time freelance + CRO tool

Ondertussen ben ik ook altijd bezig geweest met nog meer leren, bijvoorbeeld over SEO en mijn eigen projecten.

Wat anderen zeggen

Hieronder vindt je testimonials van oud-collega’s met wie ik heb samengewerkt bij verschillende bedrijven.


Ilse Löbker (UX Designer)

Een werkdag wordt spontaan leuk met Sander erbij. Niet alleen is hij je man bij uitstek voor vragen – die hij met veel geduld beantwoordt – hij pakt ook zowat elk specialisme aan. Diepgaand onderzoek? Geen probleem. Wireframes en flowcharts? Hij doet het. En alsof dat nog niet genoeg is, levert hij ontwerpen en front-end code alsof het niets is. In ruil daarvoor moet je luisteren naar zijn verhalen over Formule 1, maar dat is het waard.

Vijf sterren op vijf. Een aanrader voor elk team.

Ilse Löbker – Design collega bij Jobs and Media Group (nu werkzaam als UX Designer bij Dept Agency)


Melinda Crnovršanin (Online Marketing)

Sander is enthousiast, leergierig en een echte aanwinst voor elk team. Sander en ik waren directe collega’s tijdens mijn dienstverband bij Catawiki en Parkos. Daarom heb ik de kans gehad om hem te leren kennen en te brainstormen over UX, CRO en Marketing in het algemeen. Sander’s kritische blik en denken in oplossingen in plaats van problemen worden zeer gewaardeerd.

Zijn enthousiasme en passie voor design en CRO blijven niet onopgemerkt. Om een voorbeeld te geven, hij bouwt zijn eigen CRO tool, en hij is een echte CRO ambassadeur binnen Parkos waar hij de verschillende teams gerelateerd aan het onderwerp probeert uit te dagen.

Naast zijn geweldige werkethiek, oog voor detail, creatieve kijk en jarenlange ervaring creëert Sander een positieve sfeer die zeer motiverend werkt.

Ik zou Sander ten zeerste aanbevelen bij een toekomstige werkgever.

Melinda Crnovršanin – Online marketing collega bij Catawiki en Parkos (nu werkzaam bij Hogeschool Rotterdam)


Sara de Rouw (Copywriter/content creator)

Ik heb het genoegen gehad om bijna twee jaar met Sander samen te werken. Tijdens de eerste maanden van mijn eerste ‘volwassen’ baan begeleidde Sander me door deze spannende tijd. Hij nam altijd een moment uit zijn agenda om de dingen die nieuw voor me waren grondig uit te leggen: projecten, methodes, strategieën en hoe je een koffiezetapparaat op de juiste manier gebruikt. Dingen die ik zeker zal onthouden.

Als copywriter/contentmaker werkte ik nauw samen met Sander tijdens verschillende projecten. Vaak wisselden we ideeën uit over hoe we producten, content of – als we de kans kregen – de wereld in zijn geheel konden verbeteren. Want Sander heeft een visie. Een sterke en inspirerende.

Ik herinner me dat ik voortdurend verbaasd was over zijn toewijding en kennis. Hij vertelt je vol passie over de wonderen van een goede user experience, maar hij vertelt je net zo graag over netwerken op social media.

Zijn kennis gaat veel verder dan zijn eigen vakgebied, en dat vind ik bewonderenswaardig. Hij is in staat het grotere plaatje te zien en zijn visie te verwoorden. Concrete plannen zelfs. En als het op de uitvoering van die plannen aankomt, is hij degene die ervoor zorgt dat ze tot in de perfectie worden gerealiseerd. Met de meeste moeite en zorg denkbaar. Net zoals hij de meeste moeite en zorg steekt in het ondersteunen van de mensen om hem heen, waar ik hem nog steeds heel dankbaar voor ben.

Sara de RouwCopywriter/content creator collega bij Jobs and Media Group (nu werkzaam als Head of Content bij Traffic Today)


Extra

CRO is mijn werk, maar het online werkveld waarin ik mij bevind zal ook altijd een grote hobby van mij zijn. In mijn vrije tijd doe ik daarom ook nog wat andere projecten samen met vrienden en familie die ik graag met jullie deel.

Logo Freelance CRO specialist Sander Volbeda

Werkzaam vanuit Groningen voor bedrijven in het binnen- en buitenland. Laten we een kennismaking inplannen. Je zit uiteraard nergens aan vast.

Stuur een bericht
© 2024 Sander Volbeda, Alle rechten voorbehouden
KVK: 53236734 BTW: NL002247968B39